BRATISLAVA 21. januára (WEBNOVINY) – Ak máte podozrenie, že vaše jedlo môže byť prešpikované toxickými pesticídmi, potom sa zbytočne nerozčuľujte. Tento článok je zameraný na pomoc tým, ktorí chcú zbaviť svoje jedlo týchto škodlivých chemikálií prirodzene a efektívne. Prečítajte si 5 spôsobov, ktoré vám s tým pomôžu.
Tým, že skombinujete jednu polievkovú lyžicu citrónovej šťavy s dvoma lyžicami jedlej sódy a potom pridáte vodu, budete mať úžasný, účinný čistiaci nástroj pre jedlo. Zmes nalejte do sprejovej fľašky a aplikujte.
Čo sa týka ovocia a zeleniny ako sú zemiaky, avokádo, pomaranče, mango, mrkva, reďkovky, repa, atď, lúpanie kože môže zbaviť toxínov úplne. Uistite sa, že ste umyli zeleninu potom, čo ste z nej odstránili šupky.
Pesticídy bežne obsahujú organofosfáty, karbamáty a rad ďalších chemických látok, ktoré môžu poškodiť vaše telo. Ak však vezmete lyžičku octu a nalejete ju do veľkej misy s ovocím a potom zriedite s vodou, budete mať svoje ovocie a zeleninu čistejšie ako kedykoľvek predtým.
Opláchnutie jedla v slanej vode mu môže pomôcť sa zbaviť pesticídov. Umiestnite ho do veľkej misy s ovocím a pridaním pol lyžičky soli, drhnite soľ po stranách vášho jedla. To sa môže ukázať ako užitočné v prípade zbavovania sa ich toxických pesticídov.
Ak práve nemáte čas na ktorúkoľvek z týchto možností,opláchnite jedlo dôkladne v teplej vode. Je dôležité dbať na to, ako tvrdo ho umývate.
.