6 jednoduchých rád, ako urýchliť varenie a vylepšiť chuť jedál

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zdrava vyziva.jpg

Vedeli ste, že existuje dostupný a lacný pomocník, ktorý dokáže vylepšiť chuť jedál a urýchliť varenie? Je ním obyčajná sóda bikarbóna. To, že ju využívame namiesto kypriaceho prášku, to vie snáď každý, ale vyskúšajte ju použiť za týchto okolností.

Strukovina sa uvarí rýchlejšie

Zabudli ste namočiť fazuľu pred varením? Nezúfajte. Použitie sódy zrýchli varenie strukovín. Stačí pridať jednu lyžičku jedlej sódy na 4 litre vody. Navyše pomáha aj proti vetrom…

Fazuľa, hrach, strukoviny
http://www.thinkstockphotos.com/image/stock-photo-dried-beans-in-paper-bag/529576473/popup?sq=bean/f=CPIHVX/s=DynamicRank

Zmierni kyslosť ovocia

Ak máte príliš kyslé ovocie, tento problém môžete odstrániť pridaním štipky sódy na 1 kg ovocia.

Zdravá strava, ovocie
Thinkstock

Zelená zelenina si zachová farbu

Zelená zelenina, napríklad hrach či fazuľka, špenát a pod., si udrží intenzívnejšiu prírodnú farbu, ak pridáte do vody na varenie jednu lyžičku jedlej sódy.

špenát s vajíčkami

Umyje lepšie zeleninu

Zeleninu, ovocie a šalát umyjete lepšie, keď pridáte na liter vody jednu až dve čajové lyžičky tohto zázraku.

Umývať zeleninu
http://www.thinkstockphotos.com/image/stock-photo-hands-washing-fresh-vegetables-at-the-sink/149000346/popup?sq=wash%20vegetable/f=CPIHVX/s=DynamicRank

Kapusta si zachová vitamíny

Sóda bikarbóna urýchli varenie nielen strukovín, ale aj kapusty. Navyše vďaka nej v uvarenej kapuste zostane viac vitamínov. Stačí, ak pridáte jednu lyžičku jedlej sódy.

Kyslá kapusta
Foto: Thinkstock

Zlepší chuť kávy a čaju

Čaj a káva získajú intenzívnejšiu vôňu a chuť, ak pridáte štipku jedlej sódy do šálky.

žena, úsmev, nápoj, káva, čaj
Thinkstock

 

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať