Máte pocit, že vaše telo potrebuje očistu? Ako sa však zbaviť hromady toxínov a nepotrebných látok, ktoré zbytočne zaťažujú váš organizmus? Možno o niektorých potravinách to viete, možno o niektorých nie, ale nasledujúce produkty dokážu zbaviť telo negatívnych a nepotrebných látok lepšie ako lieky.

Máte doma mačku? Takto môže vplývať na vaše zdravie
Kapusta
Kapusta obsahuje veľké množstvo vlákniny, ktorá viaže ťažké kovy a toxíny z čreva a vylučuje ich. Navyše skrýva v sebe organické kyseliny, ktoré majú priaznivý vplyv na trávenie a stabilizujú mikroflóru. Ale to nie je všetko. Táto zelenina je bohatá na vzácny vitamín U, ktorý „zabíja“ nebezpečné látky, podieľa sa na syntéze vitamínov a dokonca lieči tiež vredy. Kapustu môžete konzumovať surovú, kvasenú alebo vo forme šťavy.
Červená repa
Červená repa – čistič tela číslo jeden. Po prvé je to zapríčinené zložením repy (vláknina, meď, fosfor, vitamín C) a radom užitočných kyselín, ktoré zlepšujú trávenie a zabíjajú baktérie spôsobujúce zápaly v črevách. Po druhé táto zelenina obsahuje látku „betaín“, ktorá pomáha pečeni, aby sa lepšie zbavila toxínov. A za tretie, repa pomáha omladeniu tela pomocou kyseliny listovej (podporuje vytváranie nových buniek) a minerálom (zlepšujú pokožku, vlasy a nechty).
Cesnak
Len jeden strúčik cesnaku obsahuje viac ako 400 užitočných komponentov. Tieto látky čistia cievy, znižujú hladinu cholesterolu v krvi a tiež riziko rakoviny mozgu. Cesnak pozitívne účinkuje aj pri žalúdočných vredoch. Zabíja červy, bacily spôsobujúce záškrt a tuberkulózu. Najlepšie je konzumovať ho čerstvý.
Cibuľa
Zložky, ktoré sa ukrývajú v cibuli, dokážu v priebehu niekoľkých sekúnd zabiť väčšinu baktérií a plesní. Táto zelenina pomáha tiež zlepšiť trávenie a vstrebávanie živín, a dokonca zlepšuje chuť do jedla. Cibuľa tiež obsahuje veľké množstvo síry, ktorá neutralizuje a ničí „všetko škodlivé.“

Jablko
Jablká stabilizujú činnosť celého tráviaceho systému, a to vďaka pektínu a vláknine. Tieto zložky dokážu „viazať“ toxíny! Jablká zlepšujú chuť do jedla, pomáhajú pri produkcii žalúdočných štiav a pri zápche. Toto ovocie ničí patogénny vírus chrípky A, úplavice a Staphylococcus aureus.
Avokádo
Mnoho ľudí, bohužiaľ, ani netuší, aké vlastnosti má toto ovocie „juhu“. Avokádo obsahuje vynikajúci látku „glutatión“, ktorá blokuje množstvo nebezpečných karcinogénov a zlepšuje funkciu pečene. Navyše stabilizuje hladinu cholesterolu v krvi, podporuje trávenie a dodáva telu kyslík.

Brusnice
Toto ovocie je pravdepodobne jedným z najsilnejších „prírodných“ antibiotík a antivírusových produktov! Brusnice čistia močový mechúr a močové cesty od nebezpečných baktérií. Veľmi dôležitá je aj skutočnosť, že brusnice pomáhajú v boji proti vzniku rakovinových buniek, rovnako ako čistia cievy od krvných zrazenín a povlaku.

Zdroj: www.fithacker.ru