BRATISLAVA 10. júna (WEBNOVINY) – Druhý ročník Bratislava Food Festu sa začne už tento piatok 11. júna o 15:00, no brány Medickej záhrady sa otvoria už o 12:00. Podujatie potrvá do nedele 13. júna. Tohtoročný program je podľa organizátora podujatia Radoslava Nackina zameraný najmä na rodinu. Neorientuje sa len na gurmánov a gurmánky, pretože chce, aby „gurmánmi boli všetci“ a „dostať gurmánstvo medzi ľudí“.
Podujatie vstupuje do svojho druhého roku s novinkami. Na rozdiel od vlaňajška, tento rok sa predstavia aj mimobratislavské reštaurácie, aby naplnili ambíciu organizačného tímu stať sa celoslovenským podujatím. Okrem šéfkuchárov predstaví podujatie aj regionálnu kuchyňu. Na Trhovisku budú prezentovať svoje výrobky menší producenti medu, medoviny a potravinárskych produktov. Francúzske potraviny ponúkne Frenchmarket. Trh s produktmi francúzskych výrobcov by mal byť štartom projektu, v rámci ktorého chce festival predstaviť každý rok gastronómiu inej krajiny. Stan regionálnych chutí bude venovaný špecialitám a receptom z celého Slovenska. Stredovekú tradíciu pripomenie sobotňajšie opekanie vola, z ktorého by malo byť viac ako tisíc porcií. Pripravená je tiež barmanská šou alebo Majstrovstvá Slovenska v odpale zátkou – Hubert Open 2010, súťaž o najlepšie upečený a na festival prinesený koláč.
Deky na piknik bude možné požičať si v Info stane, sypané čaje budú v ponuke v Tvojej čajovej záhrade. Obľúbené akcie z roku 2009 ostávajú. Chefs Life Cooking Aréna však nebude v priestoroch divadla Aréna tak ako minulý rok, ale v stane v Medickej záhrade. Predstaví sa v nej 19 šéfkuchárov a šéfkuchárok. Ostáva aj detská škola varenia. Vo vínnom stane sa predstavia najmä slovenskí vinári od tých najväčších až po malých, „garážových“ výrobcov. Aj tento rok budú môcť návštevníci a návštevníčky ochutnať nielen jedlá z celého sveta, ale aj modernú a tradičnú slovenskú kuchyňu či rakúsko-uhorské recepty. Na Bratislava Food Fest sa pokúsia aj prekonať minuloročný rekord o najdlhší rezanec. Každý deň si návštevníci a návštevníčky hlasovaním zvolia svoju najobľúbenejšiu reštauráciu dňa. Odborným garantom podujatia je šéfkuchár Jaroslav Žídek.
SITA