BRATISLAVA 21. mája (WEBNOVINY) – Nádvorím Bratislavského hradu budú od štvrtka až do nedele rozvoniavať kulinárske špeciality vychýrených domácich i zahraničných kuchárov.
Už vo štvrtok podvečer tu totiž štartuje gurmánsky Slovak Food Festival 2014, na ktorom sa predstaví 60 vystavovateľov. Návštevníci sa môžu tešiť na posedenie pri kvalitnom víne i na víkendové ochutnávky jedál z viacerých kútov sveta či bohatý program. Agentúru SITA o tom informovala Martina Halušková z bratislavského magistrátu.
Hody sa začnú posedením pri víne
Gurmánsky Slovak Food Festival sa v Bratislave koná už po piaty raz a záštitu nad podujatím prevzal bratislavský primátor Milan Ftáčnik. Kulinárske hody odštartuje vo štvrtok posedenie pri víne s ponukou vín zo Slovenska, Česka, Španielska či Grécka. Gurmánsky festival sa potom začne v piatok o 12:00. Do nedele budú môcť návštevníci ochutnať špeciality z domácej i svetovej kuchyne.
V ponuke budú okrem slovenských špecialít aj netradičné lahôdky z japonskej, mexickej či gruzínskej kuchyne. Šéfkuchár Marek Ort predvedie svoje umenie v Pilzner Urquell Zóne. Štýly čapovania piva návštevníkov predvedie Martin Repaský, ochutnať budú môcť aj nepasterizované a nefiltrované pivo dovezené špeciálne na túto príležitosť z plzenského pivovaru. Otvorená bude Pivná cesta, kde sa prítomní dozvedia aj niečo o 172 rokov starej histórii piva.
Variť sa bude chutne a zdravo
Motívom tohtoročného gurmánskeho festivalu je „chutne a zdravo“. Pripravených je aj viacero kulinárskych súťaží, hľadať sa bude majster Slovenska v otváraní ustríc a svoje kuchárske schopnosti si zmerajú aj tímy z médií.
V nedeľu návštevníkom naživo navarí známy český kuchár Zdeněk Pohlreich. Na svoje si prídu aj malí návštevníci, ktorí sa v detskom kútiku naučia zdravo navariť. A po dobrom jedle sa detičky naučia aj to, ako hravo umývať zúbky. Bližšie informácie a podrobný program je na internetovej stránke www.slovakfoodfestival.sk a na stránke mesta Bratislava.sk.