Bulharský profesor našiel vzorec krásy... Začnite každý deň s týmto výrobkom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Smotana jogurt.jpg

Hristo Mermerski – Bulharský profesor, lekár a autor desiatok kníh o zdravej výžive verí, že starnutie nie je prirodzený proces a už vôbec sa nedá nazvať chorobou! Ak nechcete vaše telo priviesť do poľutovaniahodného stavu a byť rukojemníkom rôznych ochorení, mali by ste vyskúšať jeho rady.

Profesor vyzýva, aby sa starostlivo dodržiavala jeho diéta. A nielen to: „Jedzte zdravo, užívajte si každý okamih života a buďte zdravý.“

Hristo Mermerski tvrdí, že existuje niekoľko hlavných skupín potravín, ktoré by mali byť v dennom jedálničku každého človeka: zelenina, ovocie, jogurt a víno. Áno, áno, ide o alkoholický nápoj, ale netreba to preháňať! Profesor je presvedčený, že víno pomáha urýchliť metabolizmus a výsledkom bude mierne schudnutie. Tu je jeho zaujímavá diéta.

Jogurt

Pripravte si domáci jogurt. Budete prekvapení, keď sa dozviete, že mnoho ľudí v Japonsku, Číne a Kórei po stáročia začína svoj deň týmto produktom. V bielom jogurte rozmiešajte 1 lyžicu jablčného pektínu, rovnaké množstvo medu, 1 lyžičku škorice a  40 kvapiek propolisovej tinktúry. Ak ste veľmi hladní, môžete pridať 1 banán.

Jogurt, jesť, zdravá výživa
http://www.thinkstockphotos.com/image/stock-photo-beautiful-pregnant-woman/539338816/popup?sq=white yogurt/f=CPIHVX/p=4/s=DynamicRank

Zelenina

Ak si pripravíte pravidelný šalát z mrkvy, cesnaku a prírodnej smotany, bude vám tento pokrm najlepšou náhradou za drahé vitamíny z lekárne. potrebujete naň jednu veľkú mrkvu postrúhanú na hrubom strúhadle, ďalej na drobné kúsky nakrájané dva až tri strúčiky cesnaku a všetko spojte kyslou smotanou.

Ovocie, zelenina
Foto: Thinkstock

Víno

Látky, ktoré sú obsiahnuté v červenom víne, môžu spomaliť proces starnutia. A to nielen kože, ale celého organizmu. Každý deň by ste mali piť viac ako 50 gramov suchého červeného vína. Môžete tiež použiť tento nápoj pri príprave mäsa.

červené víno, alkohol
http://www.thinkstockphotos.com/image/stock-photo-pouring-red-wine/626154424/popup?sq=Red wine/f=CPIHVX/s=DynamicRank Foto: ilustračné, Thinkstock

Ovocie

V prvých 10 rokoch minulého storočia ľudia jedli 5 krát menej cukru, než je tomu teraz. Stali sme sa rukojemníkmi sacharidov. Cukor je všade: v sýtených nealkoholických nápojoch, džúsoch, sladkostiach a pečive. Profesor upozorňuje pred nadmerným konzumovaním škodlivých sacharidov a namiesto toho radí pripraviť si čerstvú šťavu z ovocia.

Ovocie, zelenina
Foto: Thinkstock

Ak sa vám diéta bulharského vedca páčila, ďakujeme, že sa o ňu podelíte so svojimi priateľmi.

www.misstits.me
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať