Slovenský olympijský dom prekonal hranicu návštevnosti 23 000 ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Novy projekt 2.jpg
Foto: Slovakia Travel

Slovenský olympijský dom alebo oficiálnym názvom Maison Slovaque predčil očakávania. Hranicu 23 000 návštevníkov prekonal už v uplynulú nedeľu. V spomínaný deň navštívilo Maison Slovaque 5099 ľudí, čím sa dosiahlo číslo na úrovni 23 591. Dom sa teší obľube a návštevnosti tak domácich ako aj zahraničných hostí.

Slovenský olympijský dom vďaka svojej výbornej polohe láka okoloidúcich. Tím profesionálov každý deň pripravuje chod Maison Slovaque s cieľom ponúknuť návštevníkom čo najlepší zážitok a komfort.

„Návštevníci si tak môžu nielen pochutiť, ale najmä spoznať atmosféru Slovenska, pozrieť si športové prenosy, vyskúšať si ľudovú tvorbu pri workshopoch, zašportovať si, či pozrieť kultúrne vystúpenia,“ uviedla generálna riaditeľka SLOVAKIA TRAVEL Ivana Vala Magátová.

Maison_slovaque_2.jpg
Foto: Slovakia Travel

„Máme tu domáci podpecník, v ponuke je výber slovenských syrov a údenín, máme domácu bryndzovú nátierku, oškvarkovú nátierku s cibuľkou. Nesmie chýbať treska a k pivku si ľudia radi dajú pagáčiky. Obľúbené sú aj osie hniezda a moravské koláče. V ponuke je aj výber chutných údenín,“ opísal ponuku dnes hneď z rána v stánku na rýchle občerstvenie Vladimír Morochovič, jeden zo štyroch šéfkuchárov, ktorý pripravujú vynikajúce jedlo v slovenskom olympijskom dome.

Maison_slovaque_3_parizsky_salat.jpg
Foto: Slovakia Travel

Okrem rýchleho občerstvenia majú návštevníci v Dome k dispozícii aj reštauračný priestor. Vyberať si môžu z jedálneho lístka, ktorý sa priebežne po niekoľkých dňoch aktualizuje a mení:

Predjedlá:

  1. pohánkový šalát s koreňovou zeleninou, marinovanou cviklou a grilovaným údeným syrom,
  2. paštéta z diviaka podávaná s kyslou uhorkou, marinovanou červenou cibuľkou, bylinkové pesto, mikrobylinky.

Hlavné jedlá:

  1. filet zo zubáča, podávaný s pyré z mladého hrášku s brunoise zeleninou a rakytníkovým beurre blanc,
  2. pomaly dusené hovädzie líčka, podávané so zemiakovým knedlíkom,
  3. bryndzové halušky so slaninou a pažítkou,
  4. zemiakovo-bryndzové pirohy s cibuľkou a maslom, podávané s demikát omáčkou.

Dezerty:

  1. lekvárové pirôžky podávané s makom a kyslou smotanou,
  2. štrúdľa podávaná s vanilkovým krémom.

V Maison Slovaque pripravili dnes šéfkuchári aj tradičný symbolicky spojený s miestom – parížsky šalát.

Maison_slovaque_4.jpg
Foto: Slovakia Travel

Vedeli ste, že na olympiáde je:

  • cca 3 500 píšucich novinárov,
  • cca 3 000 fotografov,
  • cca 20 000 zástupcov televíznych štábov.

Informačný servis

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Slovakia travel