Elvis na zjedenie alebo banánové sochy z Japonska

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: www.dailymail.co.uk

Pri pohľade na banán ľudí napadne mnoho myšlienok. Japonec Keisuke Yamada sa rozhodol vybočiť zo zabehnutých chodníčkov a povýšil toto exotické ovocie na súčasť umenia. Dáte si Elvisa? Alebo radšej Daveyho Jonesa z Pirátov Karibiku?

Bez názvu
Foto: www.dailymomentofjoy.com

Japonský elektrikár si jedného dňa krátil dlhú chvíľu a počas obednej prestávky vzal do jednej ruky špáradlo a do druhej banán. Po polhodine detailnej práce si svoje dielo odfotil a banán zjedol. Fotografia, ktorú zavesil na internet, sa stala veľkým hitom. To 23-ročného mladíka povzbudilo, aby vo výrobe banánových sôch pokračoval aj naďalej.

„Začal som ich vyrábať asi pred troma týždňami. Moje prvé dielo bola obyčajná usmievavá tvár. Bol som prekvapený, ako sa to ľuďom páčilo, a tak som ich začal vyrezávať viac. Ľudia mi dokonca začali posielať nápady, ktoré by som mohol zrealizovať a tie sa stali zdrojom mojej inšpirácie,“ uviedol Keisuke.

Výroba jednej banánovej sochy trvá asi 30 minút a Keisuke okrem špáradiel využíva aj lyžičky na zmrzlinu. Na chybné zárezy nezostáva čas – každé dielo musí byť hotové skôr, ako banán začne hniť. „Predtým, než sa pustím do práce, dlho premýšľam o tom, ako presne chcem, aby moje výsledné dielo vyzeralo. Som perfekcionista a aj jednoduchý dizajn mi zaberie asi pol hodinu. Nemôže mi to trvať dlhšie, lebo potom ovocie začne hnednúť a už nie je dobré,“ uviedol elektrikár so šikovnými rukami, ktorý svoje diela po dokončení a odfotografovaní rád konzumuje.

Bez názvu
Foto: www.dailymomentofjoy.com

Zatiaľ dokončil 11 motívov vrátane slávnych spevákov, filmových postáv, rozprávkových bytostí či pirátskych lebiek. „Už teraz sa teším na to, ako vyrobím ďalšie a ďalšie,“ dodal Keisuke. Rodina a známy už nebudú mať problém s vymýšľaním darčekov – veď čerstvý banán sa vždy zíde. Snáď mu po toľkej práci s nimi nezájde chuť.

www.dailymail.co.uk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať