BRATISLAVA 28. december (WBN/PR) – Je toľko spôsobov, ako si vychutnať kávu. Každý si svoj obľúbený nápoj môže pripraviť presne podľa svojej chuti alebo si ho dať v príjemnom prostredí kaviarne. Teraz je vo svete najpopulárnejšie pekne napenené cappuccino s množstvom mlieka. Zoznámte sa s tými najobľúbenejšími kávami, veď už len ich názvy stoja za to.
Espresso
Espresso je talianske slovo pre „rýchly“. Je základom pre rôzne skvelé kávy. Stroj na espresso využíva tlak, aby dostal horúcu paru cez jemne mletú kávu, ktorá je určená pre milovníkov intenzívnej arómy.
Cappuccino
Silne spenený mix espressa a napareného mlieka v perfektnom pomere
Café Latte
Keď sa pozriete na oku lahodiace Café Latte, ani vás neprekvapí, že Latte znamená v taliančine „mlieko“. Okrem jednej tretiny espressa vás dostane parádna porcia horúceho napeneného mlieka. Ak zbožňujete jemnú mliečnu chuť, môžete Café Latte rovno zaradiť medzi svoje obľúbené kávy.
Latte Macchiato
V čom sa skrýva jeho tajomstvo? Najskôr sa do pohára naleje horúce napenené mlieko, do ktorého potom pomaly kvapká espresso. Tým, že sa espresso naleje do mlieka a peny, vytvorí nádherné vrstvy, ktoré za sklom pohára vyzerajú ako umelecké dielo.
Americano
Stačí do espressa pridať viacej horúcej vody a môžete si začať vychutnávať Americano.
Corretto
Espresso ochutené alkoholom, ako napr. Grappa.
Ristretto
Espresso s dvojitou silou. Pre tých, ktorí potrebujú naozaj povzbudiť.
Mocha
Chcete poznať recept na tento nápoj, pri ktorom sa môžete rozplynúť od blaženosti? Tu je: potrebujete tretinu espressa, tretinu horúcej čokolády a tretinu napareného mlieka. Už teraz sa vám zbiehajú sliny, že…?
Frappé
A čo tak dať si niečo osviežujúce? Ideálnym nápojom je NESCAFÉ Frappé. Aj vy si ho hravo zvládnete pripraviť sami. Stačí zmiešať 1–2 lyžičky NESCAFÉ Classic, 40 ml studenej vody, 1 kocku ľadu a 1–2 lyžičky cukru krupice a potom to celé poriadne šejkrovať tak dlho, až sa celý obsah zmení na béžovú penu. Tú potom stačí preliať do pohára (250 ml), doliať ju vodou alebo mliekom a môžete do nápoja pridať aj jednu kocku ľadu. Lahodné Frappé s bohatou penou podávajte so slamkou a potom už len vychutnávajte.
Zdroj: Káva – Putování za tajemstvím kávových specialit, v spolupráci s NESCAFÉ pripravil Jorge Zorro