Prvé slovenské RYBABISTRO otvára RYBA Košice spolu s materskou Tauris Group už 12. decembra ako súčasť novej plánovanej siete fastfoodov s rybími jedlami. Bude to kombinácia retro bufetu s pravým slovenským fastfoodom – treskou v majonéze a dvoma rožkami „na stojáka” – a moderného bistra s teplými rybími jedlami. Dlhoročné skúsenosti výroby rybích pochúťok slovenského výrobcu RYBA Košice, sľubujú ten pravý rybací gastro zážitok pre Slovákov.
RYBABISTRO v mori zdravia a skúseností tradičného výrobcu
Každé mesto potrebuje niečo, na čo môže byť hrdé. Košice sa môžu pochváliť tradičným výrobcom našej národnej pochúťky Tresky v majonéze – Rybou Košice, ktorá existuje od roku 1946. Od roku 2019 sa budú môcť Košice pochváliť aj prvým RYBABISTROM priamo v centrále podniku na Južnej triede 54. Previazanosť medzi výrobcom a prevádzkami RYBABISTRO je na prvý pohľad zjavná vďaka logám, grafickým prvkom a farebnosťou obalu Treskoslovenskej tresky.
„Toto bude jedno z mála rybacích bistier, ktoré ponúka čerstvé rybie delikatesy priamo od tradičného výrobcu“ uviedol generálny riaditeľ Richard Duda. RYBABISTRO pracuje pod heslom „zdieľanie čerstvých výrobkov z vlastnej produkcie“. Medzi tradičné a najobľúbenejšie pochúťky Slovákov patrí Treska v majonéze, vyprážaný hok so zemiakovým šalátom alebo rybia polievka. „Ponuka jedál je ale širšia a zohľadňuje aj aktuálne fastfoodové trendy v štýle take away. Súčasťou konceptu siete prevádzok RYBABISTRO je aj ekologický rozmer a baliace materiály šetrné k životnému prostrediu“ povedal Richard Duda.
Tauris Group a.s., do ktorého patrí aj RYBA Košice, je súčasťou holdingu ECO-INVESTMENT, a.s. ECO-INVESTMENT, a.s. je česko-slovenský priemyselno-investičný holding, ktorý pokrýva dlhodobé investície v rámci celej Európy. Hlavnými oblasťami investícií sú výroba celulózy a papiera, energetika, spracovanie mäsa, reality a telekomunikácie. Od jeho založenia je holding prítomný vo viacerých charitatívnych projektoch v oblasti zdravotníctva, vzdelania, kultúry a športu.
Inzercia