„Vo svojej kariére som si prešiel takmer všetkými pozíciami až som skončil ako pravá ruka u Jardu Žídeka. Okrem neho sú mojimi vzromi Daniel Humm z Eleven Madison Parku alebo Sven Elverfeld zo námej reštaurácie AQUA. Existujúci koncept reštaurácie chcem zdokonalovať, rád by som vsadil na čerstvosť a slovenský pôvod potravín,“ hovorí nový šéfkuchár Albrechtu.
Inšpirácie podľa svojich slov čerpá z kvalitnej gastronomickej literatúry a pozorne sleduje aj najnovšie trendy. Svoj talent rozvíja nielen účasťou na kulinárskych seminároch, ale je hosťom aj pravidelných relácii komerčných televízií o varení. Slovenský zákazník si podľa neho potrpí nielen na kvalitu jedla, jeho dizajn, ale má rád aj sezónne špeciality. K nim radí zeleninu, huby, ryby. „Hradný vrch je pre hostí magickým lákadlom. Okrem toho chcem pokračovať v osvedčených tabuliach, kde klasickou kriedou popisujeme aktuálne menu. Na základe rozhovorov a spätných reakcií od zákazníkov chceme následne menu dotvárať a modifikovať. Momentálne ma čaká náročná predvianočná sezóna,“ dodáva Daniel Marek.
Informoval o tom konateľ hotela Albrecht Martin Pošvanc.
Bratislava, 1.12. 2016