21.9.20. Aké sú výhody konzumácie hydiny v porovnaní s inými druhmi mias? Odpovedá riaditeľ ÚHS Daniel Molnár ( nasvidiek.sk)
24.6.20. Potravinová sebestačnosť Slovenska pri hydinovom mäse klesá a záporné saldo neustále rastie ( SITApotravinarstvo.sk) V zahraničných reťazcoch pribúdajú podľa ÚHS dlhodobé akcie na dovážané chladené kuracie rezne.
7.2.20. Slovenskí producenti vajec prejdú do roku 2030 na podstielkové, voliérové a voľnovýbehové chovy ( SITApotravinarstvo.sk) Členovia Zväzu obchodu SR sa zároveň zaviazali uprednostňovať v obchodoch predovšetkým produkciu vajec pochádzajúcu zo SR.
17.1.20. Klietkový chov vs voľný výbeh: Ktoré chovy ohrozuje vtáčia chrípka viac? ( SITApotravinarstvo.sk) Klietkové chovy nosníc považuje Únia hydinárov Slovenska pri vtáčej chrípke za najbezpečnejšie.
6.12.19. V produkcii slepačích vajec nie sme úplne sebestační, problémy spôsobuje aj podstielkový chov ( SITApotravinarstvo.sk) Na územie SR sa vlani doviezlo viac ako 173 miliónov kusov vajec.
4.11.19. Slovenské alebo podstielkové vajcia? Oboje naraz mať nemôžeme ( SITApotravinarstvo.sk) Podstielkové vajcia z obchodu sú väčšinou zo zahraničia. Ak chceme slovenské, s najväčšou pravdepodobnosťou budú klietkové.
29.10.19. Súd zakázal aktivistom hanobiť COOP Jednotu pre predaj vajec z klietkového chovu ( SITApotravinarstvo.sk) V prípade, že aktivisti nebudú rešpektovať rozhodnutie súdu, môžu sa dopustiť trestného činu.
13.10.19. Únia hydinárov odsudzuje tlak aktivistov na ukončenie predaja vajec z klietkového chovu ( SITApotravinarstvo.sk) O kvalite života nosnice najlepšie vypovedá počet znesených vajec a počet uhynutých nosníc.
11.10.19. Ceny vajec a hydiny pôjdu zrejme nahor, hydinári sa sťažujú na vyššie náklady na chov ( SITApotravinarstvo.sk) Podľa šéfa Únie hydinárov Slovenska Daniela Molnára, ak rastú výrobné náklady, je nevyhnutné zvyšovať aj odbytové ceny.
21.6.19. Kurčatá majú menej stresu a kvalitnejšie mäso, hydinári rozširujú chov v systéme welfare ( SITApotravinarstvo.sk) Kurčatá chované v tomto systéme ponúkajú mäso s vysokým kvalitatívnym štandardom, tvrdí riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár.
ZSSK láka cestujúcich na novú sezónnu ponuku, v reštauračných vozňoch si môžu vychutnať tradičnú kapustnicu a varené víno
Rusko za uplynulý deň prišlo o ďalších viac ako 1 400 vojakov, Ukrajinci priblížili aj straty na technike
Vznikla Platforma slobodného múzejníctva, iniciátori považujú kroky Šimkovičovej ministerstva za neprijateľné
Bratislavské Staré mesto otvorilo svoje vianočné trhy, návštevníkom prinášajú program až na troch pódiách