BRATISLAVA 17. júna (WEBNOVINY) – Dvojčlenný tím agentúry SITA v sobotu prevalcoval konkurenciu v súťaži osobností a médií v pečení francúzskych palaciniek.
Adriana Polakovičová a Petra Nemcová tak z bratislavského Gurmán Festu odchádzali ako absolútne víťazky.
Prvenstvo si vybojovali aj vďaka originalite a jedinečnosti receptu oproti ostatným súťažiacim.
Rozhodli sa pre slanú verziu palaciniek vo farbe webového portálu agentúry SITA Webnoviny.sk, teda v zelenej. Do receptu zakomponovali špenát, prosciutto i kúsky melóna.
Cesto, vzhľad palacinky, jej chuť a celkovú kreativitu súťažiacich hodnotili majiteľ palacinkárne Chez Amélie Frédéric Miskiewicz a Radoslav Nackin.
Striebornú priečku obsadilo družstvo televízie JOJ a tretie miesto sa ušlo tímu webu restauracie.sme.sk. Okrem nich sa do súťaže zapojili aj tím Hospodárskych novín, Petra Bernasovská spoločne so Zuzanou Dančiakovou, družstvo zložené z Dušana Grúňa a Gizely Oňovej a tím pozostávajúci z výtvarníka Daniela Bidelnicu a fotografa Richarda Guzmana.
Obrazom: Gurman Fest 2012

Štvrtý ročník oslavy jedla pod holým nebom Gurmán Fest odštartoval v bratislavskej Medickej záhrade v piatok a potrvá do dnešného večera. Návštevníci a návštevníčky tak majú stále možnosť stretnúť sa s kuchármi svetového mena a môžu ochutnať ich delikatesy.
Spoznajú najkvalitnejšie slovenské reštaurácie a hotely, vyhlásených someliérov, barmanov, sládkov, baristov a ďalších odborníkov v oblasti gurmánstva, ktorí im nielenže predvedú svoje umenie, ale ich aj niečo naučia.

