Rozlúčka Tatrana s maďarskou ligou 2009/2010

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hádzana

PREŠOV 28. marca (WEBNOVINY) – Hádzanári Tatrana Prešov úspešne zakončili svoje účinkovanie v tomto ročníku najvyššej maďarskej súťaže. V sobotňajšom stretnutí záverečného 26. kola Budapest Bank ligy si vo svojej domovskej Tatran handball aréne poradili s tímom Mezőkövesdi KC hladko 40:25 (17:15). Toto víťazstvo už nemalo vplyv na konečné umiestnenie Šarišanov.

Súper držal krok so slovenským šampiónom iba v prvom dejstve. V ňom sa domáci nedokázali od Mezőkövesdu odpútať na viac ako tri góly, čomu zodpovedal aj polčasový výsledok. V závere druhého polčasu položili Prešovčania deviatimi presnými zásahmi hostí na lopatky a napokon strelili aj vytúžený 40. gól. Najviac gólov – tentoraz 15 – opäť zaznamenal krídelník Tatrana Radoslav Antl, ktorý sa stal aj najlepším kanonierom základnej časti celej súťaže s 227 presnými zásahmi.

Zverenci trénera Rastislava Trtíka dosiahli v Maďarsku bilanciu 18 výhier – 1 remíza – 5 prehier a v tabuľke im so ziskom 37 bodov patrí konečná 3. priečka. V play-off už nebudú účinkovať, ale v BB lige by sa chceli predstaviť aj v ďalšej sezóne. „Pre Tatran bol prvý ročník v maďarskej lige veľkou školou, ktorá naše mužstvo zasa posunula výkonnostne ďalej. Sme naozaj veľmi radi, že sme mohli v takejto kvalitnej súťaži štartovať. Tretia priečka je nad moje očakávanie,“ vyjadril spokojnosť pre regionálny denník Korzár majiteľ prešovského klubu Miloslav Chmeliar a dodal: „Všetky kluby vraj predbežne súhlasia s naším pokračovaním v súťaži. My sme im ponúkli tie isté podmienky ako pred rokom. Našou požiadavkou však je, aby sa hrala jedna súťaž, aby sa naše výsledky započítavali do základnej časti maďarskej ligy, nie iba do Pohára priateľstva. Na budúci týždeň teda uvidíme, ako to bude s naším pokračovaním v BBL.“

Prešov bol prvým zahraničným účastníkom najvyššej maďarskej hádzanárskej súťaže mužov, jeho výsledky sa započítavali len do tabuľky súťaže nazvanej o Pohár priateľstva.

Výsledok – sobota – Budapest Bank liga – 26. kolo:

Tatran Prešov – Mezőkövesdi KC 40:25 (17:15)

Najviac gólov: Antl 15/4, Michal Urban 5/1, Kristopans a T. Mažár po 4 – Bécsi 8/1, Bajorhegyi 5

Pok. hody: 7/5 – 3/2, vylúčení: 3 – 6, rozhodovali: Cipov a Pastierik (obaja SR), 955 divákov

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie 1. FC Tatran Prešov