Terasy reštaurácií a kaviarní už nemôžu byť zakryté zo všetkých strán, platia nové podmienky pre prevádzky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Reštaurácia
Foto: ilustračné, SITA/AP.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR spresnil vyhláškou k organizovaniu hromadných podujatí a k prevádzkam, platnou od piatka 27. novembra, definíciu exteriérových častí prevádzky, v ktorých je povolené podávanie pokrmov a nápojov.

Viac o téme: Koronavírus

Pod exteriérovou časťou prevádzky sa rozumie priestor s otvoreným vchodom, ktorý je ohraničený krátkodobými či dlhodobými konštrukciami, maximálne z troch bočných strán,“ vysvetlil.

Pri hromadných podujatiach nad šesť osôb, ktoré sa môžu konať, upresnil, že by malo ísť o podujatia jednorazovej povahy, ktoré trvajú najviac 48 hodín. Účastníci týchto podujatí musia mať v čase ich začiatku negatívny výsledok PCR testu alebo antigénového testu, ktorý nie je starší ako 12 hodín.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ÚVZ Úrad verejného zdravotníctva SR