BRATISLAVA 11. septembra (WEBNOVINY) – Nákaza salmonely v mrazenej kuracej zmesi na fašírky, ktorú inšpektori našli v považskobystrickej predajni CBA nepochádza od spoločnosti Hyza. Vyplýva to z výsledkov kontroly Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy (RVPS) Topoľčany.
„Vo výrobnom i v skladovacom procese boli dodržané všetky bezpečnostné a zdravotné postupy. Kontrola vylúčila vznik nálezu salmonely v spoločnosti Hyza,“ uviedla Silvia Kuricová z RVPS Topoľčany.
Spoločnosť CBA Slovakia naďalej trvá na dodržaní teplotného reťazca. Jej viceprezident Vladimír Kocúrek dodáva, že ide o hlbokomrazené výrobky, ktoré by rozbalenie znehodnotilo a neumožňovalo by ich ďalší predaj. „CBA už prijala opatrenia, aby dokázala rýchlejšie a razantnejšie reagovať na podobné zistenia,“ zdôraznil Kocúrek.
Spoločnosť Hyza si po pondelňajšom náleze salmonely v 16 vzorkách mrazenej kuracej zmesi na fašírky v považskobystrickej predajni spoločnosti CBA stále stála za kvalitou a pôvodom svojich výrobkov.
V súčasnosti ešte prebiehajú kontroly kontra vzoriek výrobkov stiahnutých z predaja. „Celú situáciu preverujeme, zisťujeme tiež, či nemohol byť pri manipulácii s výrobkom porušený teplotný reťazec mimo firmy,“ uviedol marketingový riaditeľ Hyzy Mikuláš Šranko ešte v pondelok dopoludnia.
Následne zdôraznil, že bezpečnosť výrobkov je pod neustálou veterinárnou kontrolou. Po zistení príčiny kontaminácie mäsa mala podľa Šranka Hyza v úmysle sprísniť bezpečnostné procesy ešte viac, ako to prikazuje zákon. Viceprezident spoločnosti CBA Slovakia Vladimír Kocúrek doobeda vylúčil možnosť, že predajňa porušila teplotný reťazec.
„Sme slovenskí obchodníci a plne dôverujeme výrobným spoločnostiam, že ich produkcia prichádza na naše pulty v 100% kvalite, zvlášť u výrobkov, kde úradný rozbor je jedinou možnosťou, ako pripadnú prítomnosť cudzorodých látok zistiť,“ povedal Kocúrek. K súčasnej situácii sa ešte nevyjadril.