BRATISLAVA 14. apríla (WEBNOVINY) – Citróny sú skvelé pre naše zdravie. Majú neuveriteľné výhody. Vzhľadom k bohatej zložitosti fermentovaných verzií, citróny môžu byť pridané do štiav, šalátov alebo mäsových pokrmov alebo kdekoľvek inde. Poznáte aj vy fermentované citróny?
– 4-6 organických citrónov
– 1 polievková lyžica morskej soli na jeden citrón
– nádoba s vekom
Je potrebné odstrániť všetky stonky a citrón rozkrojiť, nie však celkom, iba tak ako vidíte na obrázku. Dajte jednu lyžicu soli do každého citróna a zatlačte dovnútra, asi do jeho polovice. V spodnej časti nádoby by ste mali mať tiež vrstvu soli. Potom stlačte citrón naplnený soľou do spodnej časti nádoby. Rovnaký postup opakujte so zvyšnými citrónmi. Takto nechajte odpočívať 2-3 dni. Nezabudnite trochu stláčať citróny raz denne nadol. Ak chcete tento citrón použiť, umyte ho, vyhoďte všetky semená a nakrájajte. Môžu byť uchovávané v chladničke po dobu až 6 mesiacov.
Takto pripravené citróny sú 3 krát lepšie a 3 krát zdravšie ako obyčajné!