Pekári spustili projekt chleba a pečiva s vitamínom D, zmierňuje priebeh vírusového ochorenia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Chlieb, ilustračná snímka
Foto: ilustračné, SITA/Martin Havran

Pekári odštartovali projekt chleba a pečiva s vitamínom D. Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) hodnotí tento krok ako jeden z pozitívnych za rok 2021. Informovala o tom agentúru SITA hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Jana Holéciová.

„Ide o obrovský krok vpred, špeciálne počas pandémie. Vitamín D totiž významne pomáha imunite organizmu nielen pri osteoporóze, ale znižuje riziko nakazenia sa respiračnými infekciami, či zmierňuje priebeh vírusového ochorenia,“ uviedla Holéciová.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jana Holéciová
Firmy a inštitúcie SPPK Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora