Pivovar Šariš zaznamenal po zverejnení rozhodnutia krízového štábu o otvorení terás pohostinstiev a reštaurácií okamžitý zvýšený dopyt po sudovom pive.
Ako informoval manažér pivovaru z Veľkého Šariša Grzegorz Komora, dopyt sa tento týždeň zvýšil o 54,7 percenta v porovnaní s pôvodným plánom produkcie, ktorý reflektoval dopyt pri doteraz platných obmedzeniach.
Koronavírus znížil predaj čapovaného piva aj výber daní, Slováci to však kompenzovali plechovkami
„Pivovar Šariš je na pondelkové otvorenie terás a súvisiacu podporu podnikov, ako aj zvýšený dopyt po čapovanom pive plne pripravený. Výroba aj naďalej funguje naplno a bez komplikácií. Pokračujeme v stáčaní do sudov a tankov, takmer 14 percent z celkového objemu na tento týždeň už smeruje práve do prevádzok,“ uviedol Komora s tým, že dodávky sú plynulé a v rámci logistiky zatiaľ nezaznamenali žiadne problémy ani zdržania.