Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov (SZPCC) posilnilo v tomto roku jedenásť nových členov. Pribudli aj špecialisti na cukrárenskú výrobu so zahraničnými michelinovskými skúsenosťami. V tlačovej správe o tom informoval predseda predstavenstva SZPCC Milan Lapšanský.
Pokrýva celé územie SR
„Sme najväčším združením v potravinárstve nielen z pohľadu počtu subjektov, ktoré zastupujeme, ale aj počtu zamestnancov, ktorých zamestnávame. Tých je aktuálne viac ako 12 500. Náš regionálny rozsah pokrýva celé územie Slovenska vrátane regiónov s vysokou nezamestnanosťou,“ uviedol Lapšanský.
Novými členmi zväzu sa stali firma Pepani, s. r. o., z Nitry, pekáreň zo Svederníka Prima-Žilina, s. r. o., Pekáreň Zelník z Ružomberka a firma Gratta, s. r o. z Prešova.
Členovia
Pekárov rozšíril aj pekár Vladimír Šimek z Kútov, pekáreň Nelapek, s. r. o., z Nových Zámkov a Pekamo s. r. o., plnosortimentná pekáreň z Močenku.
Členom sa stal aj výrobca cestovín spoločnosť ERCE, s. r. o., z Veľkého Krtíša. Do zväzu vstúpil aj cukrár Martin Devečka z Liptovského Mikuláša, ktorý pôsobil v michelinovskej cukrárni vo Francúzsku, cukrári z firmy Noele, s. r. o. i majiteľ cukrárne Domenico z Popradu Igor Ľudma.