Vianoce sú tradičným sviatkom pokoja a pohody, ale v neposlednom rade taktiež festivalom pestrých chutí a vôní. Preto je Becherovka už dlhé roky súčasťou českých a slovenských štedrovečerných stolov. Jemným bylinným likérom z Karlových Varov si môžete pripiť v jeho ľadovo namrazenej forme alebo ho ochutnať ako súčasť horkého vianočného punču. Nechajte Vianoce prevoňať originálnou zmesou byliniek a vychutnajte si advent tak, ako ho máte radi.
Ľadová alebo horká? Je to na vás, oboje sú skvelé! Becherovka s jedinečnou chuťou a vôňou sa skvele hodí k jedlu a najčastejšie sa podáva ľadovo namrazená. Keď ju ochutnáte, v ústach sa vám rozleje výrazná horká chuť, ktorej dominujú tóny klinčekov a škorice. Po prehltnutí pocítite silu byliniek v kombinácii s príjemnou pomarančovou horkosťou, ktorá sa končí sladkou bodkou. Ak hľadáte dokonale vyladený aperitív alebo lahodný digestív na slávnostnú príležitosť, ľadová Becherovka Original je určite tou správnou voľbou.

Vianočný punč Becherovka
Počas chladných zimných mesiacov však môžete oceniť Becherovku vo varenej verzii. Bylinný likér v kombinácii s horúcou jablkovou šťavou zahreje telo a prevonia deň tou správnou vianočnou atmosférou. A hoci tajný recept na Becherovku poznajú len dvaja ľudia v spoločnosti, radi sa s vami podelíme o recept na vianočný punč:
- 500 ml Becherovka Original
- 1ks zmesi korenia na punč
- 1 l jablčného muštu
- šťava z 3 citrónov
- 2 lyžice medu
- 20g masla
Do veľkého hrnca nalejte jablčný mušt a citrónovú šťavu, pridajte korenie na punč a priveďte do varu. Znížte teplotu, vyberte vrecúško s korením, pridajte med a maslo, prilejte celú Becherovku a za stáleho miešania zohrievajte. Punč podávajte v hrnčekoch a ozdobte plátkom jablka.

Bylinný likér Becherovka je najstaršou značkou alkoholu v histórii Česka a Slovenska – vyrába sa nepretržite od roku 1807. Vyrába sa v Karlových Varoch podľa rovnakej tajnej receptúry z 20 rôznych druhov bylín a korenín z celého sveta.
Doporučená cena: Becherovka Original 0,5 l – 9,50 €
Informačný servis