„Je to pre mňa osobne úžasný pocit vrátiť sa po 10 rokoch na miesto, kde sme začínali. Síce na rovnakom mieste, ale už v inej Bratislave a na inom Slovensku. Začínali sme v pivnici o veľkosti 25 m². Dnes máme 100x väčší priestor, takmer 180 ľudí, 2 pobočky, hovorí CEO spoločnosti Sygic, Michal Štencl. Verím ale, že DNA a túžba robiť úžasné veci v nás zostali zakorenené. Zároveň som hrdý, že aj Sygic svojou omrvinkou prispel k lepšiemu Slovensku. Ukázali sme, že aj na Slovensku sa dajú robiť svetové veci a podnietili tak mladú generáciu myslieť svetovo. Som nesmierne rád, že opäť môžeme zdvihnúť aj štandard pracovného prostredia na Slovensku na novu úroveň a ukázať, že sa to dá robiť ešte lepšie,“ dodáva Michal Štencl.
Relax zóna s masážnymi kreslami, vlastný automat na sladkosti či „pingpongáreň“ majú spríjemniť pracovný deň v Sygicu. Vďaka špeciálnej technológii odhlučnenia budú mať v nových priestoroch tímy výborné podmienky na sústredenie. Pri zariaďovaní priestorov sa kládol dôraz na odlišné potreby jednotlivých tímov, príkladom je miestnosť špeciálne zriadená pre testovanie používateľského správania.
Priestory okrem moderného dizajnu ponúkajú plne funkčnú kuchyňu pre tých, ktorí si zvyknú pripravovať raňajky v práci či pre prípadných kuchárov, ktorých firma plánuje pozývať priebežne, aby spestrili stravovanie tímu. Samozrejmosťou je zvýšenie ekologických štandardov.
„Myslím, že hovorím za celý tím ak poviem, že sme sa do nových priestorov veľmi tešili. Vyrástli sme v poslednom roku výrazne a potreba väčších priestorov bola čoraz pálčivejšou záležitosťou,“ hovorí Soňa Sodoma Lacušková, HR Director spoločnosti Sygic. „Veľa nápadov sme získali práve od ľudí, ako by mal vyzerať náš nový priestor. Každý mohol testovať sedenie, stoly, prispievať vylepšeniami, kým sme dospeli do tejto podoby.“
Svojimi modernými priestormi chce Sygic konkurovať najväčším hráčom na globálnom trhu. Firma vsadila na technologickú náročnosť, precíznosť a hravosť. Verí, že aj takýmto spôsobom osloví nové talenty a poskytne zamestnancom kreatívny priestor pre ďalšie inovácie.