BRATISLAVA 7. októbra (WEBNOVINY) – Ak máte aj vy radi tekvicové jadierka, skúste si ich pripraviť aj sami doma. Tu sa dozviete, ako na to. Samozrejme ale najprv musíte tekvicu otvoriť, prípadne aj pre zábavu nejako pekne vyrezať, a povyberať z nej jadierka. Tie potom treba očistiť od slizkých vlákien.
Ale to nie je všetko. Takto obraté jadierka poriadne vyumývajte vo vode a na utierke vysušte. A teraz je ten správny čas na to, aby ste si ich pripravili presne podľa svojej chuti. A to sa dá minimálne štyrmi spôsobmi, ktoré vám teraz ukážeme. Takže je už len na vás a vašich chuťových bunkách, pre ktoré sa rozhodnete.
Pražené tekvicové jadierka
- tekvicové jadierka
- 2 lyžice oleja
- rôzne korenie podľa chuti (napríklad soľ, cesnak, oregano, čili)
Predhrejte rúru na 180 stupňov. Medzitým dajte jadierka s olejom a vybrané korenie do misy alebo pohára s vekom. Všetko dobre pretrepte. Dajte zmes na plech a pečte 20 minút. Občas prekontrolujte jadierka. Upečené skladujte vo vzduchotesnej nádobe a uchovávajte po dobu niekoľkých týždňov.
Tekvicové semienka si môžete kúpiť aj v tomto e-shope → TU
Pikantné tekvicové jadierka
- tekvicové jadierka
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžičky worčestrovej omáčky
- 1/2 drveného strúčiku cesnaku
- štipka soli
Predhrejte rúru na 140 stupňov. Dajte jadierka so všetkými zložkami do misky alebo pohára s vekom. Opäť všetko dobre pretrepte. Dajte zmes na plech a nechajte 1 hodinu v rúre. Skontrolujte niekoľkokrát.
Karamelizované tekvicové jadierka
- tekvicové jadierka
- 1 lyžica oleja
- 2 lyžice cukru
- štipka soli
Upečte jadierka bez akýchkoľvek prísad na panvici. Na strednom plameni pridajte všetky zvyšné prísady a miešajte tak dlho, kým sa cukor nerozpustí a nakoniec skaramelizujte. Vyberte jadierka z panvice a nechajte vychladnúť.
Tekvicové semienka si môžete kúpiť aj v tomto e-shope → TU
Karamelizované tekvicové jadierka so zmesou korenia
- už karamelizované tekvicové jadierka
- 3 lyžice cukru
- štipka soli, škorica, zázvorový prášok, rasca
- štipka chilli
Tu si pripravte jadierka z predchádzajúceho receptu a ešte stále teplé ich zmiešajte so zmesou všetkých vyššie uvedených zložiek.
Vaša fantázia samozrejme nepozná hranice a môžete ich využiť aj inde. Napríklad sú tiež skvelé do polievok alebo šalátov. Pomôžte aj ostatným ľuďom sa naučiť rôzne spôsoby prípravy jadierok.