Máte slabú imunitu alebo vysoký cholesterol? Hliva ustricová a jej pravidelná konzumácia vám pomôže zlepšiť vaše zdravie.
Hliva ustricová je jedlá a liečivá huba, ktorá sa konzumuje celá a obsahuje množstvo látok prospešných pre naše zdravie. Jej najsilnejším plusom je, že obsahuje látku Betaglukán – stimulant imunity a spomaľovač procesu starnutia.
Má nízku energetickú hodnotu, takže je vhodná aj pri chudnutí. Tento liečivý hríb funguje ako účinná prevencia a aj ako liek na mnohé ochorenia. Tepelnou prípravou hlivy sa účinné látky neznehodnocujú a uchovávajú si svoju silu.
Hliva obsahuje bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápnik, železo, horčík, fosfor, zinok, meď, mangán, selén, sodík, draslík, vitamín A, B, kyselinu listovú a pantoténovú.
Vegetariánska a vegánska strava: 6 chýb, ktorým sa treba vyhnúť
Účinky hlivy ustricovej na naše zdravie:
- Účinná prevencia proti rakovine
- Posilňuje imunitný systém
- Regeneruje bunky a tkanivo
- Chráni bunky pred voľnými radikálmi
- Posilňuje srdce a cievy
- Prevencia pred kardiovaskulárnymi ochoreniami
- Znižuje vysoký krvný tlak a cholesterol
- Lieči kožné ochorenia (akné, ekzém, poranenia, kŕčové žily)
- Lieči alergiu
- Antibiotické účinky
- Antiseptické účinky
- Odstraňuje pocit únavy a vyčerpania
- Zlepšuje náladu
Zaraďte si preto hlivu ustricovú do svojho jedálničku. Vyskúšajte napríklad chutnú hlivovú polievku alebo si urobte šalát s hlivou ustricovou. Recepty sú jednoduché a chutné. Jej účinky sa rýchlo odzrkadlia aj na vašom zdraví.
Hliva ustricová a chudnutie
Hliva ustricová je vhodný doplnok stravy pri zdravej redukcii hmotnosti. Svojím nízkym obsahom sacharidov a vôbec celkovej energetickej hodnoty je ľahkým a zdravým jedlom. Podporuje telo, imunitu, metabolizmus a tým podporuje chudnutie
Hliva je zároveň bezlepková, takže ju môžu konzumovať aj Celiatici. Rovnako je vhodná aj pre tehotné a dojčiace matky, či ľudí trpiacich cukrovkou. Nemá žiadne vedľajšie účinky, takže sa môžete bez obáv pustiť do jej konzumácie.